Răvășitul Oilor 2023, Bran

În ultimul weekend al lunii septembrie, între 22 și 24, am avut bucuria de a participa la unul dintre cele mai autentice și pitorești evenimente din Transilvania – Răvășitul Oilor de la Bran. Acest festival, cu o tradiție de peste 50 de ani, este un spectacol pastoral, situat în decorul fermecător al Castelului Bran.

Un Carnaval de Gusturi și Tradiții

Răvășitul Oilor este un paradis culinar și cultural. Am avut ocazia să gustăm din bucatele tradiționale ale mocanilor: bulz, pastrame și tocanițe la ceaun, pregătite cu măiestrie și servite cu ospitalitatea caracteristică zonei. Fiecare preparat era o poveste în sine, reflectând istoria și cultura locală.

Contribuția Noastră: Tocătoarele pentru Degustare

Am fost prezenți cu o colecție de tocătoare mari din frasin și nuc, în diverse dimensiuni, special concepute pentru degustarea pastramei. Aceste tocătoare nu numai că au adăugat un element de noutate în cadrul festivalului, dar au și îmbunătățit experiența culinară a vizitatorilor, oferind o bază perfectă pentru savurarea delicioaselor preparate.

Experiențe și Amintiri Prețioase

Răvășitul Oilor Bran nu a fost doar un eveniment, ci o călătorie în inima tradițiilor românești. Fiecare moment petrecut aici a fost o experiență de neuitat, îmbogățindu-ne sufletește și cultural. 

Mulțumim organizatorilor pentru această oază de tradiție și autenticitate și tuturor celor care au participat. Răvășitul Oilor de la Bran este cu siguranță un eveniment pe care nu-l vom uita și pe care îl recomandăm tuturor celor care doresc să experimenteze frumusețea și bogăția culturii românești.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cos cumparaturi